top of page
DSC_0053.JPG
Astons Road

Client: Private Client

Duration: 60 weeks

Astons Road was a new private dwelling which included a basement construction to house the client’s cinema, gymnasium, storage and plant rooms.  Ground floor rooms included two kitchens, utility, dining room, living room, study, shower room, prayer room, WC and tv room. Bedrooms were all ensuite and a library was located on first floor level.  The second floor/roof level included guest bedroom, ensuite and storage areas.

 

The main features of the property, in addition to the high quality finishes, were the curved staircases with ornate ironwork balustrades, French polished timber handrails and stair treads, complete with a five metre full height chandelier.  Bespoke furniture was made by sister company Neville Joinery throughout the property.

 

The mechanical and electrical installations were extensive and included underfloor heating, comfort cooling, passenger lift, Creston & Lutron AV systems, together with external lighting throughout the garden areas.

Externally, the works to the rear garden included substantial re-levelling to create a three tier terrace with retaining walls formed with ‘puddlestones’, timber sleepers and brickwork.  A fully covered BBQ area, summer breeze house and glasshouse were also introduced.

bottom of page