top of page
Hat_District-1946.jpg
Hat Factory

Client: The Culture Trust

Duration: 47.5 weeks

Strip out of all existing fixtures and fittings including the removal of a steel staircase,
canopies and the demolition of the existing reception area. All services from
various areas of the building had to be made safe.


Party wall approval was sourced for the erection of a scaffold to three elevations,
for access to all masonry elevations and the roof. The roof was stripped of the
existing tiles - good tiles were set aside for reuse and damaged ones were disposed
of. Structural roof repairs were carried out and the roof was insulated and re-tiled.
All of the existing windows were removed and new timber windows installed. Some
substantial masonry repairs were undertaken.


Installation of a new courtyard extension, introduced a steel frame, penetrating
through a brick vaulted basement; a two-storey extension was created providing
foyer space for the existing theatre areas; refurbishment of the rest of building
included the reconfiguration of offices, workshops and café area.

bottom of page