top of page
03.jpg
The Royal Veterinary Collage

Client: The Royal Veterinary Collage

Duration: 30 weeks (Enabling Works 8 weeks)

This project was an extension and enabling works of the Translational Medicine Centre for the college.


Enabling works consisted of a reduced dig, installation and alteration of surface water drainage, alteration to street lighting and construction of a gabion retaining wall.


The new medical facility consisted of substantial foundations, a concrete framed building with masonry outer walls, part cedar cladding, and screening for mechanical plant on the roof.


Also includes was the installation of a substantial air handling and chilling plant on roof to service the area and MRI machine.


Internal works included a RF cage and MRI cell formation, an MRI control room, plant rooms, a surgical area, scrub in rooms, changing and toilet facilities.


Hermetically sealed doors and hygienic finishes were installed throughout.

bottom of page